Ahşap Satranç Takımı

17,119.00

Bu eşsiz satranç takımı, iki değerli ağaç olan abanoz ve şimşir ağacından yapılmıştır. Ustalarımızla uzun süredir çalışıyoruz ve her yıl bu güzel el yapımı satranç takımlarından birkaç tane yaptıklarını görüyoruz.

Ahşap Satranç Takımı
Ahşap Satranç Takımı
Ahşap Satranç Takımı
Ahşap Satranç Takımı
Ahşap Satranç Takımı
Ahşap Satranç Takımı
Satranç Eğitimi Dahil

Bu eşsiz kutulu satranç tahtası, iki değerli ağaç olan abanoz ve şimşir ağacından yapılmıştır.

Uzun zamandır ustalarımızla çalışıyoruz ve her yıl bu güzel satranç tahtası sandıklarından birkaçını el işçiliğiyle yaptıklarını görüyoruz.

Zanaatkârlarımıza bunları halka satmayı düşünüp düşünmediklerini sorduk. Cevapları basitti: “Nasıl?” İşte buradayız. En iyi tasarımcılarımızın becerilerini sergiliyoruz. Bu, onların satranç tutkusunu ve kaliteli işçiliğini paylaşmanız için bir fırsattır.

Bu kutulu satranç tahtalarından sınırlı sayıda   sunuyoruz. Tasarımcılarımız bu türünün tek örneği taşlardan elli adet üretti ve isteğinize bağlı olarak ek sayıda taş üretmeyi kabul etti.

Şu noktayı vurgulayalım: bunlar yüksek kaliteli ahşap modellerdir.

Bu nedenle, satranç tahtası zaman içinde kaliteli ahşabın yaptığını yapacaktır:  derin ve bir patina  kazanacaktır.radyan ve bazı küçük doğal hareket belirtileri (renk değişimi) gösterebilir. Bu bir kusur belirtisi değil, ahşabın kendisinin doğal bir sonucudur. Her ahşap parçası farklıdır. Aynı ağaçtan elde edilen tahtalar bile farklı damarlara ve gölgelere sahip olabilir; yine bu, ustalarımızın sentetik bir malzeme yerine gerçek sert ağaçlar kullanmasının bir sonucudur.

Eğer özenle kullanılır ve doğru şekilde işlenirse, satranç taşlarınızın nesiller boyu dayanacağından emin olabilirsiniz.

Coffret Jeu d'Echecs

34 el yapımı satranç taşıyla birlikte sunulan bu model koleksiyonumuzdaki en lüks setlerden biridir.

1851’de Staunton ve ortakları, Dünya Fuarı ile bağlantılı olarak Crystal Palace’da (karşıdaki resim) düzenlenen ve tarihteki ilk gerçek uluslararası satranç turnuvası olarak adlandırılabilecek Londra Büyük Turnuvası’nı düzenlediler. Staunton turnuvaya favori olarak katıldı, ancak şaşırtıcı bir şekilde yarışmayı o zamanlar neredeyse hiç tanınmayan bir Alman oyuncu olan Anderssen kazandı. O andan itibaren İngiliz oyuncu, kendisini diğer büyük tutkusu olan tiyatroya ve William Shakespeare’in eserlerine adamak için aktif kumarı yavaş yavaş bıraktı.

Ancak komşu Fransa’da, yukarıda bahsedilen Louis Charles Mahé de La Bourdonnais (1797 – 1840, karşıdaki fotoğraf) dahil olmak üzere önde gelen oyuncular da vardı. Soylu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen La Bourdonnais, yirmi yaşına geldiğinde çoktan zorlu bir oyuncuydu. En çok güçlü İngiliz-İrlandalı oyuncu Alexander McDonnell (1798 – 1835) ile yaptığı ve +44, =14, -30 (44 galibiyet, 14 beraberlik ve 30 yenilgi) skorla yendiği uzun maçla hatırlanır. O dönemde turnuva saatlerinin henüz kullanılmadığını, dolayısıyla McDonnell’ın tek bir atış için bir buçuk saat düşünebildiğini belirtmek gerekir! Bourdannais birkaç kez İngiltere’ye gitti ama ünlü Staunton’la satranç tahtasında hiç karşılaşmadı. İngiltere’ye yaptığı bu gezilerden birinde 1840 yılında öldü.

Chess Board Set

Satranç tahtası seti özellikleri :

  • Malzemeler :  Şimşir   Abanoz
  • Tahta boyutu: 50 cm x 50 cm
  • Satranç taşı boyutları :
  • Kral yüksekliği – (80 mm)
  • Kral tabanı – (32 mm)
  • Piyon yüksekliği – (49 mm)
  • Piyon tabanı – (25 mm)
  • Siz alırsınız:  34 taş 

Bizim  ahşap türleri rehberi eğer satranç tahtanız için en iyi ahşabın hangisi olduğundan emin değilseniz.

Bu muhteşem marquetry satranç takımı ile satranç dünyasını onurlandırın. Aksi takdirde, mağazamızın sunduğu tüm modelleri keşfetmek için komple ahşap takımlar koleksiyonunu her zaman ziyaret edebilirsiniz. Birkaç farklı malzeme türüne sahip olduğumuz için, tüm satranç tahtalarımıza ve satranç takımlarımıza adanmış tüm koleksiyonu keşfetmenizi öneririz. Satranç tahtalarınızı en güzel taşlarla mükemmelleştirmek için satranç taşları koleksiyonunu ziyaret edin.

Ahşap Satranç Takımı
Ahşap Satranç Takımı

17,119.00

17,119.00